“Without promotion something terrible happens, nothing!” P.T. Barnum
kdg-publieke-impact-onderzoek-1200x628

“Organisatoren hebben vertrouwen in de toekomst”

Afgelopen donderdag publiceerde het onderzoekscentrum Publieke impact van de KdG Hogeschool de bevindingen van haar jaarlijkse bevraging bij organisatoren en toeleveranciers. Uit de cijfers blijkt dat event professionals de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.

“46% van de organisatoren en toeleveranciers van evenementen in BelgiĆ« schat dat de totale omzet van hun organisatie in 2023 hoger zal zijn dan in 2022. 74% geeft aan dat hun omzet het voorbije jaar is gestegen t.o.v. 2021. In 2022 was die omzet zelfs hoger dan in 2019 voor 47% van de event professionals.”

Misschien in de kantlijn vermelden dat 2020 en 2021 weinig succesvol waren gezien de pandemie en dat de cijfers van 2022 en 2023 in vergelijking met deze periode hoe dan ook hoger zullen liggen.

Uit het onderzoek blijkt dat de sector zich zorgen maakt om de stijgende energieprijzen dit jaar, maar er zijn nog andere mogelijke spelbrekers.

“80% maakt zich zorgen om de impact van de stijgende aankoopprijzen en 63% om de stijgende kosten in programmatie. Opvallend is ook dat 50% de toenemende milieumaatregelen en 45% de toenemende veiligheidsmaatregelen als bepalende factoren beschouwen die de organisatie van hun activiteiten zullen bepalen het komende jaar.”

De slotsom is alvast positief. “Met een gemiddelde score van 7,5 op 10 geven de event professionals aan vertrouwen te hebben in een positieve toekomst voor de organisatie of dienst waarin ze werkzaam zijn.”

Share this post